Smarta stylingtips

Modetrender är flyktiga, men stil? Du äger det! Dock är det inte ett måste att investera i dyra märken eller modetrender för att se snygg ut. Några justeringar i din garderob och några grundläggande moderegler räcker för att få dig att stoltsera med tidlösa modeögonblick. Här är några personliga stylingtips som får dig att se stiligare ut inom några sekunder.

Lär dig hur du balanserar proportioner

När det kommer till personlig styling handlar balanserande proportioner om att kombinera olika delar i rätt proportioner. Så du har en jämnt fördelad outfit.

Följ bara reglerna för den tredje. Din topps längd bör antingen vara 1/2 av din kroppslängd eller 1/3 för att skapa en balanserad outfit. Se samtidigt till att du bär kläder som passar perfekt. För om något inte passar så förlorar du charmen.

Bär dina bästa färger

Vi har alla en färg som omedelbart framhäver våra bästa egenskaper och tar vårt självförtroende upp ett snäpp. och får oss att känna oss riktigt trygga. Allt du behöver göra är att identifiera färgerna som smickrar din hudton, ditt hår och dina ögon. Om en färg inte ser bra ut nära ditt ansikte, använd en antydan om den i dina accessoarer, skor eller din nedre halva.

Välj också outfitfärger beroende på dina planer och tillfälle. Till exempel kommer ditt val av färg och outfit att vara annorlunda för avslappnad lunch än när du är på väg till möten en hektisk tisdag eftermiddag.

Investera i basplagg

Även om det kan vara ett bra sätt att hålla koll på trenderna för att förbättra ditt personliga stylingspel, bör investeringar i basplagg vara din prioritet. Välj baspassform som ett par bra jeans, t-shirts i klassiska svarta och vita färger, button-downs i neutrala färger, etc. Nyckeln här är att välja flexibla klädesplagg som du enkelt kan mixa och matcha för att skapa en nytt utseende varje dag!

Ge inte efter för säsongstrender

Alla av oss har gjort oss skyldiga till att plocka bitar på ett infall bara för att de var trendiga just då,  eller såg bra ut på någon annan. Men vad är poängen med att köpa säsongstrender om du bara kommer att bära dem en gång?

Du behöver inte spendera mycket på modetrender om det inte passar dig. Satsa hellre på plagg som du kan para ihop på olika sätt och bära mer än en gång. Det är ett bra sätt att lägga till lite mångsidighet till din garderob och stil utan att spränga din budget.

Investera i tidlösa accessoarer

Lita på oss, du kommer aldrig att ångra att du investerat i bastillbehör som väskor, bälten och minimalistiska smycken. Välj neutrala färger för dina väskor eller bälten – svart, marinblå, beige eller brun – för att undvika en alltför färgstark outfit. Som en tumregel, välj accessoarer som kan lyfta både klassiska jeans och t-shirtlook eller en elegant klänning.

Samtidigt behöver du inte massor av tillbehör för att förbättra din personliga styling. Bara några få mångsidiga föremål, som guld- eller silverörhängen, ett enkelt halsband och en klocka, är alla flexibla föremål som kan lyfta dina outfits på några sekunder.

15 Jun 2023

Vad är fashionable fit? Det är när något passar - och jag menar inte bara i storlek utan också i stil & form och som helhet. Fashion och design är så mycket mer än vad ögat först möter.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: